Hyppää sisältöön
Media

Valtionavustusta Kansallisen terveysprojektin terveydenhuollon kehittämishankkeisiin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.4.2004 8.30
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt päätökset valtionavustusten myöntämisestä kansallisen terveysprojektin terveydenhuollon kehittämishankkeille.

Hankehakemuksia tuli 147 kappaletta, ja niissä haettiin avustuksia reilut 52 miljoonaa euroa. Rahaa myönnettiin 76 hankkeelle yhteensä 20 miljoonaa euroa. Runsas kolmannes avustuksista myönnettiin terveydenhuollon tietoteknologiahankkeille. Rahaa saaneiden joukossa oli myös mm. hoitoon pääsyn turvaamista edistäviä hankkeita, ennalta ehkäiseviä ja lasten ja nuorten mielenterveyteen liittyviä hankkeita sekä suun terveydenhuollon hankkeita.

Viimeaikoina on erityisesti painotettu perusterveydenhuollon kehittämistä ja kymmenkunta perusterveydenhuollon hanketta sai rahaa, joskin perusterveydenhuolto oli tavalla tai toisella mukana lähes kaikissa hankkeissa.

Luettelo ja lyhyt kuvaus niistä hankkeista, joille on myönnetty valtionapua, on sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.stm.fi >hankkeet > kansallinen terveydenhuoltoprojekti > hankerahoitus. Kuvausten lopussa on myös jokaisen hankkeen yhdyshenkilön yhteystiedot.

Sivun alkuun