Uusien koronavirustartuntojen määrä on jonkin verran kasvanut
Uusien koronavirustartuntojen määrä on valtakunnallisesti vielä vähäinen, vaikka tartuntoja on todettu jonkin verran enemmän heinäkuun aikana.
Viimeisen seurantaviikon aikana eli viikolla 31 (27.7.-2.8.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 74 uutta tapausta. Edellisellä viikolla tartuntoja ilmoitettiin 51, viikolla 29 ilmoitettiin 42 tartuntaa ja viikolla 28 yhteensä 38 tartuntaa.
Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 1,10 - 1,40 (90 prosentin todennäköisyysväli).
Uusien tapausten valtakunnallinen ilmaantuvuus viikolla 31 oli 1,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tätä suurempi ilmaantuvuus todettiin Satakunnan, Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin, mutta kaikkien tartuntojen kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa.
Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään, jotta uusia tartuntoja voitaisiin ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti.
Viikoittaisten testien määrä on noussut lähes viidenneksellä, ja se on nyt 619 testiä 100 000 asukasta kohden. Tautitapausten osuus näytteistä on ollut jo usean viikon ajan pieni, vain 0,2 prosenttia.
Tuorein tilannekuva- ja mallinnusryhmän raportti sekä edelliset raportit ovat THL:n sivuilla:
Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 7 512 koronavirustartuntaa. Koronaviruksesta aiheutuvaan covid-19-tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331.
Sairaalahoidossa oli 5.8.2020 yhteensä 6 potilasta, eikä heistä kukaan ollut tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt pienenä heinäkuun alkupuolelta lähtien. Määrä on laskenut selvästi huhti- ja toukokuulta ja tasaantunut viime viikkojen aikana.
Yli 90 prosenttia tartunnan saaneista on parantunut. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta.
Lisätietoja
Kari Auranen, professori, [email protected] (ennustemallit)
Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategiajohtaja, STM, [email protected] (tilannekuva- ja mallinnustyöryhmä)