Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työeläkeasioiden muutoksenhakua uudistetaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2006 11.10
Tiedote -

Hallitus esittää, että työeläkkeiden muutoksenhakua uudistettaisiin siten, että yksityisten ja julkisten alojen työeläkeasioihin haetaan pääsääntöisesti muutosta ensimmäisenä asteena työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnalta. Samalla lautakunnan kokoonpanoa täydennetään yhdistämällä siihen nykyiset valtion eläkelautakunta ja kuntien eläkelautakunta. Muutoksenhakulautakunnan organisaatiota ja jaostoja muutetaan vastaamaan yhdistyvän muutoksenhakulautakunnan asiantuntemuksen tarpeita. Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunta käsittelisi sekä yksityisten että julkisten alojen työeläkeasioita siten kuin niitä koskevissa etuuslaeissa säädetään.

Lakiehdotuksella selkeytettäisiin ja tehostettaisiin työeläkeasioiden muutoksenhakua. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2007 alusta. Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä keskiviikkona 28. kesäkuuta. Presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle torstaina.

Uudistuksen tavoitteena on lisätä oikeusturvaa, nopeuttaa ja yhdenmukaistaa päätöksiä. Samalla yksinkertaistetaan työeläke-etuuksien muutoksenhakua. Selkeä muutoksenhakujärjestelmä lisää avoimuutta ja toimivuutta. Uudistuksen myötä myös valitusten käsittely nopeutuisi.

Lisätietoja ylitarkastaja Carita Wuorenjuuri, puh. (09) 160 74412.

Sivun alkuun