Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tasa-arvosuunnittelun opas työpaikoille valmistunut

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.10.2005 21.00
Tiedote -

Työnantaja, joka työllistää säännöllisesti vähintään 30 työntekijää, on velvollinen tekemään vuosittain tasa-arvosuunnitelman. Tasa-arvosuunnittelun oppaassa selvitetään työpaikoille olennaisia säännöksiä kesän alussa uusitusta tasa-arvolaista. Opas on tarkoitettu sekä työnantajien että työntekijöitten edustajien avuksi ja työpaikkojen käyttöön.

Opasta voidaan käyttää tasa-arvosuunnitelman perustana. Siinä käydään lävitse, mitä tasa-arvosuunnitelman laatimisessa ja toteuttamisessa on otettava huomioon ja miten suunnitelman toteutumista seurataan. Oppaassa on esimerkkejä asioista, joita työpaikan tasa-arvosuunnitelman pohjaksi voidaan selvittää. Samoin siinä on esimerkkejä toimenpiteistä, joita yksittäiset työpaikat ja yritykset ovat jo tähän mennessä tehneet työpaikan tasa-arvotilanteen parantamiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja työmarkkinakeskusjärjestöt tekivät oppaan yhteistyössä. Sen painettu versio on saatavissa loppuvuodesta suomeksi ja ruotsiksi. .

Lisätietoja antaa neuvotteleva virkamies Leila Mélart, puh. (09) 160 73837 tai [email protected]. Opas löytyy osoitteesta www.stm.fi > Julkaisut.

Sivun alkuun