Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomalaisten alkoholijuomien maantieteellinen suoja säilyy

Sosiaali- ja terveysministeriö
12.2.2015 13.44
Tiedote
Suomalaiset vodkan ja liköörien tuottajat saavat jatkossakin käyttää maantieteellisiä merkintöjä markkinoidessaan ja myydessään alkoholituotteitaan ulkomaille.

Hallitus vahvisti suomalaisen vodkan, marjaliköörin ja hedelmäliköörin maantieteelliset määritelmät muuttamalla alkoholijuomista ja väkiviinasta annettua asetusta.

Asetuksen mukaiset suomalaisen vodkan, marjaliköörin ja hedelmäliköörin määritelmät liittyvät kyseisten alkoholijuomien valmistusraaka-aineisiin, ominaisuuksiin ja kotimaisuuteen.

Määritelmät ovat osa EU:ssa käytettyä elintarvikkeiden maantieteellisten merkintöjen suojaa. Suojan avulla kunkin maan tai alueen tuottajille pyritään antamaan lisäarvoa heidän myydessään tuotteitaan ulkomaille.

Suomalaisten tuotteiden määritelmät ovat jo nykyisessä asetuksessa, mutta uudet määritelmät olivat tarpeen EU:n lainsäädännön muuttumisen vuoksi. Asetusmuutoksella halutaan varmistaa, että suomalaiset tuottajat voivat jatkossakin käyttää olemassa olevaa alkuperäsuojaa.

Valtioneuvosto muutti alkoholijuomista ja väkiviinasta annettua asetusta 12. helmikuuta. Asetus tulee voimaan 16.2.2015.

Lisätietoja

hallitusneuvos Ismo Tuominen, p. 02951 63341Muualla palvelussamme

Alkoholipolitiikka

Sivun alkuun