Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomalainen terveysosaaminen myy hyvin Arabiemiraattien Liitossa

Sosiaali- ja terveysministeriö
23.1.2015 15.27
Tiedote

Suomalaisten terveys- ja hoiva-alan yritysten Team Finland -matka Arabiemiraattien Liittoon onnistui yli kaikkien odotusten.

Kiinnostus suomalaisia terveysalan yrityksiä sekä niiden tuotteita kohtaan oli suurta, kun yhteensä 18 yritystä esitteli osaamistaan peruspalveluministeri Susanna Huovisen johdolla Arabiemiraattien Liitossa 18.-22. tammikuuta. Yritysten joukossa oli muun muassa terveysteknologian ja palvelun tarjoajia, erikoissairaanhoidon yrityksiä sekä alan jatkokoulutuksen tarjoajia.

Kaksi matkaan osallistunutta suomalaisyritystä allekirjoitti jo matkan aikana suuret alan kaupat. Lisäksi useat yritykset ovat jatkoneuvotteluvaiheissa hyvin pitkällä. Joten lisää kauppoja on todennäköisesti luvassa.

"Suurin osa matkaan osallistuneista yrityksistä arvioi nyt aloittavansa liiketoiminnan alueella. Tämä on terveysalalla todella iso avaus Suomen viennille. Yritykset pääsivät matkan aikana myös kahdenkeskisiin neuvotteluihin juuri oikeiden päättäjätahojen kanssa, mikä on erittäin tärkeää", ministeri Huovinen sanoo.

Matkaa ja nyt toteutuneita kauppoja on edeltänyt pitkäjänteinen työ, joka aloitettiin jo syksyllä 2013 Arabiemiraateissa. Työ jatkui 2014 kun valtiosihteri Al Olama seurueineen kävi Suomessa kesällä ja sosiaaliministeri Maryam al Roumi syksyllä. Matkojen aikana Arabiemiraattien viranomaiset tutustuivat suomalaisen terveys- ja hoiva-alan palvelu- ja teknologiatarjontaan sekä terveys- ja sosiaalisektorin toimintaan.

"Minulle oli ilo omalta osaltani edistää suomalaisten yritysten etenemistä alueella", ministeri Huovinen toteaa.

Matka toteutettiin FinlandCare -kansainvälistymisohjelman puitteissa. FinlandCare on hallituksen vuonna 2011 käynnistämä vienninedistämisohjelma, joka kokoaa yhteen kansainvälisille markkinoille tähtäävät suomalaiset hoito-, hyvinvointi- ja terveysteknologiayritykset.


Lisätietoja

STM, kansainvälisten asiain neuvos Merja Mustonen p. +358 2951 63116
TEM, kehitysjohtaja Ulla-Maija Laiho p. +358 10 606 4907Sivun alkuun