Hyppää sisältöön
Media

Sosiaalipoliittinen ministeriryhmä: Sosiaaliturvaa uudistettava määrätietoisesti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2007 10.10
Tiedote -

Matti Vanhasen II hallitus ryhtyy hallitusohjelmaan kirjattuun sosiaaliturvan kokonaisuudistukseen heti kautensa alussa. Sosiaalipoliittinen ministeriryhmä käsitteli kokouksessaan 6.6.2007 komitean asettamista valmistelemaan laajaa uudistuspakettia.

Komitean on tarkoitus tarkastella muun muassa sosiaaliturvan sisällöllistä kehittämistä, lainsäädännön selkiyttämistä ja läpinäkyvyyden lisäämistä, etuuksien yhteisvaikutuksia ja yhteensovittamista, hakuprosessien yksinkertaistamista sekä rahoituskysymyksiä.

Komitean kokoonpanossa ovat edustettuina uudistustyön kannalta keskeiset hallinnonalat sekä työmarkkinajärjestöt ja kolmas sektori.

Laajuutensa takia valmistelutyö on ajateltu jakaa neljälle jaostolle, jotka valmistelevat komitealle sen edellyttämiä selvityksiä. Komitean on tarkoitus saada työnsä valmiiksi vuoden 2009 loppuun mennessä. Sosiaalipoliittinen ministeriryhmä seuraa ja ohjaa komitean työtä.

Sosiaalipoliittinen ministeriryhmä piti kokouksessaan keskiviikkona uudistushanketta kansalaisten ja sosiaaliturvajärjestelmän kannalta tarpeellisena ja komitean tehtävää varsin haasteellisena. Ministeriryhmä pitää tärkeänä, että sosiaaliturvaa uudistetaan määrätietoisesti.

Valtioneuvoston on tarkoitus käsitellä sosiaaliturvan kokonaisuudistusta valmistelevan komitean asettamista istunnossaan 14.6.2007.

Lisätietoja: valtiosihteeri Terttu Savolainen, puh. (09) 160 74099, 050-583 9912

Sivun alkuun