Hyppää sisältöön
Media

Rokotehankinnat sosiaali- ja terveysministeriön päätettäviksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.10.2010 10.36
Tiedote -

Rokotukset

Sosiaali- ja terveysministeriö päättäisi jatkossa kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvien rokotteiden hankinnasta ja muista taloudellisesti merkittävistä rokotehankinnoista. Tällä hetkellä päätöksen rokotteiden ostamisesta tekee Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Jatkossa sosiaali- ja terveysministeriö tekisi rokotteista tarjouspyynnön ja hankintapäätöksen. THL huolehtisi hankintapäätöksen toimeenpanosta.

THL:n oikeutta päättää rokotteiden hankinnasta on arvosteltu epäilemällä, että THL:n tutkimusyhteistyö lääkeyritysten kanssa saattaa vaikuttaa hankintoihin. THL:ssä tutkimustyö ja rokotteiden hankintaa koskeva valmistelu ovat erillisiä toimintoja eikä THL:n toiminnassa ole ollut huomauttamista. Ehdotettu uusi menettely siirtäisi rokotteiden hankinnan selkeästi tutkimustoimintaa tekevän laitoksen ulkopuolelle.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 28. lokakuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Laki tulisi voimaan 1. tammikuuta 2011.

Lisätietoalääkintöneuvos Merja Saarinen, p. 050 5634796, [email protected]
hallitussihteeri Liisa Katajamäki, p. 09 160 73854, [email protected]

Muualla palvelussamme Muualla verkossa

Rokottaminen (THL)

Sivun alkuun