Hyppää sisältöön
Media

RAY:n tuotoista järjestöille lähes 270 miljoonaa euroa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.2.2011 11.33
Tiedote -

Lähes 800 sosiaali- ja terveysalalla toimivaa järjestöä ja säätiöitä saa tänä vuonna yhteensä 268,2 miljoonaa euroa Raha-automaattiyhdistyksen tuotosta.  Myönnettyjen avustusten määrä pieneni edellisestä vuodesta noin 10 miljoonaa euroa. Avustuksiin oli tänä vuonna kuitenkin käytettävissä noin kaksi miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2010. Lääkäri- ja pelastushelikopterien sekä muun muassa lakisääteisten rekisterien ja Käypä hoito -suositusten rahoittaminen on siirtynyt rahoitettavaksi valtion talousarviossa muualta kuin RAY:n tuotosta. Myös UKK-instituutin yleisavustus on siirtynyt sosiaali- ja terveysministeriön muun valtionavun varaan. 

Valtioneuvosto päätti Raha-automaattiyhdistyksen tuoton jaosta tänään 3. helmikuuta 2011. Valtioneuvosto teki Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen jakoehdotukseen vain muutamia pieniä muutoksia.

Avustukset mahdollistavat tänäkin vuonna kansalaisjärjestöjen monipuolisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävän toiminnan eri väestöryhmien parissa. 

Avustuksia haki 1 123 järjestöä ja säätiötä. Avustuksia haettiin 2 425 kohteeseen, hankkeeseen tai toimintoon. Haettujen avustusten yhteismäärä oli 422,8 miljoonaa euroa. Haettujen avustusten määrä väheni edellisvuodesta yli 95 miljoonalla eurolla.

Avustuksia myönnettiin 781 hakijalle yhteensä 1 587 kohteeseen. Jaettavista avustuksista on yleisavustuksia 51,9 miljoonaan euroa, kohdennettuja toiminta-avustuksia 123,1 miljoonaa euroa, investointiavustuksia 34,4 miljoonaa euroa ja projektiavustuksia 58,8 miljoonaa euroa.

Raha-automaattiyhdistyksen tuotosta käytetään tänä vuonna noin 99 miljoonaa euroa sotaveteraanien kuntoutukseen ja laitoshoitoon sekä muun muassa rintamaveteraanien kuntoutukseen.

Lisätietoja

ylitarkastaja Markus Seppelin puh. 09 160 73828

Yksittäisistä hankkeista saa tietoa verkosta www.raha-automaattiyhdistys.fi tai
Raha-automaattiyhdistyksen avustusosastolta puh. 09 43 701.Muualla verkossa

Raha-automaattiyhdistys (RAY)

Sivun alkuun