Hyppää sisältöön
Media

Ranskan tasa-arvoministeri vierailee Suomessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.10.2003 14.04
Tiedote 278/2003

Ranskan tasa-arvoministeri Nicole Ameline vierailee Suomessa tiistaina 7. lokakuuta. Tasa-arvoministeri Ameline tapaa tasa-arvoasioista vastaavan ministerin, sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen sekä työministeri Tarja Filatovin. Tasa-arvoministeri Amelinen seurueeseen kuuluu hänen ministeriönsä virkamiehiä sekä ranskalaisia työmarkkinajohtajia.

Ministeri Ameline tapaa sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen johtamassa tasa-arvoa käsittelevässä kokouksessa sosiaali- ja terveysministeriön ja työministeriön virkamiehiä sekä suomalaisia työmarkkinajärjestöjen edustajia. Tasa-arvoministeriä kiinnostaa erityisesti naisten tasa-arvoa työelämässä ja Suomen kokemuksia tasa-arvoa edistävästä kolmikantayhteistyöstä.

Kun tasa-arvoministeri Ameline viime kesällä tapasi Ranskan työmarkkinajärjestöjen edustajia hän totesi, että vuoteen 2005 ajoittuva aktiiviväestön määrän muutos, yritysten sosiaalisen ympäristön kehitys ja työssä käyvien naisten kasvava määrä ovat seikkoja, jotka pakottavat ottamaan entistä vakavammin huomioon ammatillisen tasa-arvon ja pitämään naisten merkitystä työelämälle perusteltuna nykyaikaisen yhteiskunnan yritysten tehokkuuden ja taloudellisen kasvun kannalta. Ministerin mielestä palkkaerot, naisten korkea työttömyysaste, naisten ja miesten urakehityksen eroavuudet ja niiden seuraukset esimerkiksi eläkkeissä, kielivät ammatillisen tasa-arvon oleellisesta yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Ministeri Ameline tekee useita tutustumismatkoja sellaisiin Euroopan maihin, joiden kokemus ja hyvät käytännöt tasa-arvoasioista voisivat konkreettisesti edistää tasa-arvoa Ranskassa. Ennen Suomen vierailua ministeri Ameline vierailee Ruotsissa.

Sivun alkuun