Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Puhelinlinja väkivaltaa kokeneiden ikäihmisten avuksi

Sosiaali- ja terveysministeriö
19.5.2006 9.30
Tiedote -

Kesäkuun 1. päivä avautuu maksuton puhelinlinja väkivaltaa kokeneiden ikäihmisten avuksi. Numeroon 0800 04600 voi soittaa kuka tahansa väkivaltaa tai sen uhkaa kokenut ikäihminen. Puhelut ovat luottamuksellisia ja puhelimeen voi halutessaan soittaa myös nimettömänä.

Puhelimeen vastaavat Naisten Linja Suomessa ry:n, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset ry:n, Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry:n ja Vanhustyön keskusliiton koulututut työntekijät. Puheluihin vastataan kesäkuun 2006 ajan maanantaista perjantaihin kello 12-16 välisenä aikana. Kesäkuun jälkeen ikäihmisiin kohdistuvaan väkivaltaan liittyvissä asioissa neuvovat Naisten Linja Suomessa ry:n ja Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry:n puhelinpalvelut. Päivystävästä puhelimesta kerrotaan postikorttikampanjalla (liitteenä sähköinen versio postikortista). Postikorttia voi tilata osoitteesta [email protected]

Päivystävä puhelin on osa 1. kesäkuuta käynnistyvää Kätketyt äänet -kampanjaa ikäihmisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kampanjan toteuttamisesta vastaavat Helsingin kaupunki, Helsingin poliisi, Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Kirkkohallitus, Naisten linja Suomessa, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset, Sisäasiainministeriön poliisiosasto, Sosiaali- ja terveysministeriö, Stakes, Suomen Kuntaliitto, Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry, Tehy ry, Valtakunnallisten eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunta (VENK) sekä Vanhustyön keskusliitto.

Lisätietoja päivystävästä puhelimesta:
Projektipäällikkö Sirkka Perttu, puh. (09) 191 29069, 040 508 3656, [email protected]
www.sosiaalihanke.fi

Sivun alkuun