Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta muutosten myllerryksessä
Hyvinvoinnin ja tasa-arvon säilyttämiseen tarvitaan uusia ratkaisuja niin Pohjolassa kuin muualla Euroopassa. Hyvinvointiyhteiskunnan suurimpia haasteita ovat tällä hetkellä väestörakenteen muutos, talouden ja työelämän muutokset, maailmanpolitiikan kriisit ja maahanmuutto. Miten hyvinvointiyhteiskunnan olemassaolo voidaan turvata myös tulevaisuudessa? Tähän kysymykseen haetaan ratkaisuja pohjoismaisessa konferenssissa Helsingissä 16.-–17. marraskuuta.
“Nordic Welfare States and Public Health – A Need for Transformative Change” - konferenssin avaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula. Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistuu yli 200 pohjoismaista alan asiantuntijaa.
Konferenssissa käsitellään myös sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksia, kansanterveyttä ja tutkimustulosten hyödyntämistä. Konferenssissa puhuvat muun muassa professori Franco Sassi (OECD, Imperial College Business School), Olle Lundberg (Tasa-arvoa terveydessä tutkiva komissio, Ruotsi), professori Gunnel Gustafsson (NordForsk) ja dosentti Mirjam Kalland (Svenska social- och kommunalhögskolan).
Konferenssi on osa Suomen puheenjohtajuusvuotta Pohjoismaiden ministerineuvostossa 2016. Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää konferenssin yhteistyössä muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.
Hyvinvointivaltion tulevaisuutta käsitellään myös kolmen ministeriön (STM, OKM, TEM) yhteisessä hankkeessa ”Hyvinvoivien ihmisten innovatiivinen ja avoin Pohjola 2020 – Mahdollisuuksien tasa-arvoa hyvinvoinnista, kulttuurista, koulutuksesta ja työstä”. Kolmivuotinen hanke käynnistyi tänä vuonna ja sen lähtökohta on hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen laaja-alaisesti tutkimustuloksia hyödyntäen. Konferenssi on lähtölaukaus hankkeen toiselle vuodelle.
Seuraa konferenssia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Norden2016
Lisätietoja:
Johtaja Taru Koivisto, p. 02951 63323
Projektisuunnittelija Mia Mäkinen, p. 02951 63075
Tiedottaja Anne-Sofie Pesola, p. 02951 63625 (median yhteydenotot)