Hyppää sisältöön
Media

Peruspalveluministerille kiitosta ja kutsu Moskovaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2013 13.37
Tiedote -

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin ja Venäjän varapääministerin Olga Golodetsin tapaaminen poiki uusia yhteistyöavauksia maiden välille. Ministereiden tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Suomen vanhuspalvelulakia, sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien ehkäisyä ja hoitoa sekä erilaisia hoitoinnovaatioita.

"Tapaaminen oli hyvä ja kiitosta tuli etenkin tavastamme kertoa avoimesti Suomen asioista. Oli ilo kuulla, että myös Moskovassa halutaan tiiviimpää yhteistyötä maittemme välille. Näin hälvennämme myös vääriä käsityksiä joita esimerkiksi lastensuojelun saralla on ilmennyt", ministeri Guzenina-Richardson toteaa.

Venäjän varapääministeri esitti ministeri Guzenina-Richardsonille kutsun saapua Moskovaan mahdollisimman nopeasti jatkamaan hyvin liikkeelle lähteneen yhteistyön lujittamista. Toiveena oli muun muassa että Venäjän ja Suomen välillä järjestettäisiin sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntijoille tietoa vaihtavia konferensseja. Ministeri Golodets toivoi myös pääsevänsä uudelle Suomen vierailulle jo lähitulevaisuudessa.

Ministeri Golodetsin vierailu Suomessa päättyy tänään.

Lisätietoja:

erityisavustaja Ismo Kainulainen p. 050 517 3594Maria Guzenina-Richardson
Sivun alkuun