Hyppää sisältöön
Media

Perhehoitajan saama hoitopalkkio nousee vähintään 300 euroon

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2006 13.05
Tiedote -

Perhehoitajalle maksetaan perhehoidossa olevaa henkilöä kohden vähintään 300 euroa kuukaudessa. Hoitopalkkion määrä tarkistetaan kalenterivuosittain työntekijän eläkelain mukaisella palkkakertoimella. Niiden on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2007 alusta. Hallitus esitti perhehoitajalain 2. ja 3. pykälän sisällön vahvistamista torstaina 2 marraskuuta. Presidentin on myös tarkoitus vahvistaa laki perjantaina.

Perhehoitajalle maksetaan myös perhehoidossa olevan henkilön hoidosta ja ylläpidosta aiheutuvista kustannuksista todellisten kustannusten mukainen kulukorvaus. Kulukorvaus on vähintään 350 euroa kuukaudessa perhehoidossa olevaa henkilöä kohden. Erityisestä syystä kulukorvaus voidaan maksaa säädettyä vähimmäismäärää pienempänä. Kulukorvaus korvaa perhehoidossa olevan henkilön ravinnosta, asumisesta, harrastuksista, henkilökohtaisista tarpeista ja muusta elatuksesta aiheutuvat tavanomaiset menot. Perhehoitajalle hoidon käynnistämisestä aiheutuvista tarpeellisista kustannuksista maksettava käynnistämiskorvaus on enintään 2 440 euroa.

Kulukorvauksen lisäksi maksetaan korvaus mm. perhehoidossa olevan henkilön terapian ja terveydenhuollon menoista sekä alle 21-vuotiaan opinnoista aiheutuvista erityisistä kustannuksista. Myös perhehoidossa olevan henkilön lomanvietosta ja harrastuksista aiheutuvat kustannukset voidaan korvata.

Hoitopalkkiota ei makseta perhehoitoon sijoitettua omaa alle 18-vuotiasta lastaan hoitavalle henkilölle. Henkilö voi myös kieltäytyä vastaanottamasta hoitopalkkiota.

Lisätietoja lakimies Päivi Kemppi, puh. (09) 160 74352.

Sivun alkuun