Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Wallin: Hallitus haastaa yrityksen lisäämään naisten määrää johtopaikoilla

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.3.2011 8.47
Tiedote -

Tasa-arvo

"Hallitus haluaa haastaa yritykset määrätietoisesti lisäämään naisten määrää johtopaikoilla, myös pörssiyhtiöiden hallituksissa. Hallitus seuraa naisten osuuden kehitystä pörssiyhtiöiden hallituksissa ja harkitsee tältä pohjalta toimenpiteitä kehityksen nopeuttamiseksi. Myös kiintiöitä tulee jatkossa tarkastella yhtenä mahdollisuutena, jos tilanne ei näytä muuten korjaantuvan", sanoi tasa-arvoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin tänään naisjohtajuutta käsittelevässä keskustelutilaisuudessa Säätytalolla.

Naisten urakehityksen edistäminen ja naisten osuuden lisääminen yritysten johtopaikoilla on ollut tämän hallituksen tasa-arvopolitiikan painopistealueita. Wallin korosti kehitystyön jatkamista yhteistyössä yritysten kanssa. "Viime vuosina hallitus on pyrkinyt mm. vaikuttamaan asenteisiin mediassa, parantanut tilastointia sekä levittänyt tietoa hyvistä toimintatavoista".

"Erityisesti tulee lisätä naisten osuutta keski- ja linjajohdossa, koska niissä tehtävissä pätevöidytään ylempiin johtotehtäviin. Johtajiston moninaisuuden edistämisessä - ja siten myös naisjohtajuuden edistämisessä - yritykset voisivat aiempaa tehokkaammin hyödyntää esimerkiksi tasa-arvosuunnittelua", totesi Wallin.

"On huomattava, että viime vuosien aikana naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista on meillä merkittävästi kasvanut: vuonna 2008 naisten osuus oli 12 %, vuonna 2009 14 % ja nyt siis 17 %. Myönteinen kehitys osoittaa, että tasa-arvoa voidaan yrityksissä parantaa aktiivisilla toimenpiteillä ja että myös halua tähän on olemassa", sanoi Wallin.

Lisätietoja

erityisavustaja Susanna Korpivaara, 0400 322 432, [email protected]
ylitarkastaja Eeva Raevaara, p. 160 73842, [email protected]Muualla palvelussamme
Stefan Wallin
Sivun alkuun