Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Yrityksiä tarvitaan tuottamaan sosiaali- ja terveyspalveluja

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2011 15.00
Tiedote -

"Yksityinen ja julkinen sektori eivät ole toistensa vastapuolia tai kiistakumppaneita, vaan ihan oikeita kumppaneita. Toimivien ja riittävien sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisessa myös yrityksillä on oma tärkeä roolinsa. Mitä parempi kumppanuus julkisen ja yksityisen välille pystytään rakentamaan, sitä enemmän potilas hyötyy", sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko totesi lauantaina 22. lokakuuta Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Seinäjoella.

Kuntauudistus on ministeri Risikon mukaan välttämätön. Se pitää kuitenkin tehdä huolella, koska oma kotikunta on monelle suomalaiselle se lähin ja tärkein yhteiskunnan toimintayksikkö.

"Uudistus on pakko tehdä tulevien vuosien takia. Väki vanhenee, työikäisten määrä vähenee, elinikä pitenee, sairaudet lisääntyvät, hoidot kallistuvat ja talous tiukkenee. Kansalaisten peruspalvelujen takaamiseksi kaikki hallinnoinnista irti saatavat voimavarat on siirrettävä esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin", ministeri Risikko perusteli.

"Tässä kehityksessä yrityksillä on tärkeä rooli. Yrityksissä tehtävä työ myös tuottaa yhteiskunnan tulot, joilla järjestetään kansalaisten palvelut. Näiden tulojen turvaaminen on tärkeää, jotta voimme kasvattaa yhteistä kakkua."

Lisätietoja

sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, p. 050 511 3107Paula Risikko
Sivun alkuun