Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Työpaikoilla tarvitaan tekoja työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.1.2014 14.45
Tiedote -

"Työpaikan perhemyönteisyys on sekä työnantajan että työntekijän etu. Toimiva työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen lisää työpaikan vetovoimaa, ja työntekijälle se on voimavara, joka ehkäisee kuormittumista sekä lisää työhön sitoutumista" sanoi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko puhuessaan tänään Työelämä 2020 -hankkeen Menestyvät työpaikat -seminaarissa Lahdessa.

Ministeri Risikon mukaan työn ja perheen yhteensovittamisesta on paljon tutkimustietoa, mutta sitä ei riittävästi ole hyödynnetty työpaikoilla. Toisaalta työpaikoilla on jo nyt paljon hyviä käytäntöjä, joita ei ole saatu koottua yhteen ja levitettyä eteenpäin.

"Sosiaali- ja terveysministeriössä käynnistetään Työ ja perhe-elämä -ohjelma, joka kerää ja levittää tietoa työn ja perheen yhteensovittamisen keinoista työpaikkojen käyttöön. Keinot ja hyvät käytännöt kerätään sekä tehdyistä tutkimuksista että työpaikoilta. Ohjelmassa työn ja perhe-elämän yhteensovittamisella tarkoitetaan sekä omien lasten että ikääntyvien vanhempien tai muiden omaisten hoitamisen yhdistämistä työssä käymiseen. Arvioimme myös, miten nykyisessä lainsäädännössä työn ja perheen yhteensovittaminen voitaisiin ottaa paremmin huomioon, sekä selvitämme hoivavapaajärjestelmään liittyviä kehittämistarpeita" sanoi ministeri Risikko.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Väestöliitonkanssa. Väestöliitto koordinoi järjestöjen keväällä käynnistyvää Perheystävällinen työpaikka -hanketta, joka keskittyy työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen erityisesti lapsiperheiden näkökulmasta.

"On tärkeää, että työpaikoilla oivalletaan asian koskevan eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia työntekijöitä" muistutti Risikko.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Tarja Kantolahti, p. 0295 163 466, [email protected]Sivun alkuun