Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Risikko: Terveystieto on säilytettävä omana oppiaineenaan

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.4.2010 9.35
Tiedote -

Peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan terveystieto on säilytettävä omana oppiaineenaan kouluissa.

"Kouluikäisten terveysymmärryksen kehittymisen kannalta terveystiedon saaminen omaksi oppiaineekseen oli aikoinaan merkittävä uudistus. Terveystieto on suosittu oppiaine ja se antaa valmiuksia oman henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämiseen. On tärkeää, että terveystieto terveyden edistämisen ja terveiden elintapojen työvälineenä säilyy nykyisessä laajuudessaan", sanoi ministeri Risikko 17. huhtikuuta harraste- ja nuorisopäivillä Seinäjoella.

"Lapset ja nuoret tarvitsevat luotettavaa ja ymmärrettävää tietoa elämänvalintojensa pohjaksi. Terveystiedon tunneilla he voivat opetella sosiaalisia taitoja, keinoja terveelliseen elämään ja elämänhallintaan sekä turvallisuustaitoja", painotti ministeri Risikko.

"Terveystiedon tunneilla voidaan esimerkiksi puhua avoimesti päihteiden käytöstä. Mielestäni päihteet eivät kuulu lasten ja nuorten elämään. Kysymys ei siis ole tilanneraittiudesta, vaan raittiudesta, joka kuuluu elämään. Sanonta "mitä myöhemmin sen parempi" on sellainen tosiasia, joka lukuisissa tutkimuksissa on osoitettu oikeaksi."

Ministeri Risikon mukaan terveystiedon merkitys ja jo saavutetut tulokset on tunnustettava perusopetuksen tuntijakouudistuksen valmistelussa.

"Terveystiedon, tieto- ja taitoaineiden kokonaisuus on muodostettavasiten, että ne tukevat ja vahvistavat toisiaan. Ajateltaessa esimerkiksi lasten ja nuorten yksinäisyys- ja syrjäytymis- sekä mielenterveysongelmia ja koulukiusaamista, terveystiedon oppisisällöt nousevat arvoon arvaamattomaan", totesi ministeri Risikko.Paula Risikko
Sivun alkuun