Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen päivystys yhteen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.3.2010 12.00
Tiedote -

"Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yhteistyötä tarvitaan myös päivystysaikaan, sillä perheiden ja lasten ongelmat ja hätä kärjistyvät yleensä viikonloppuisin ja iltaisin. Ongelmat tulevat monesti esiin terveydenhuollon palveluiden kautta", sanoi peruspalveluministeri Paula Risikko maanantaina 1. maaliskuuta Keski-Pohjanmaan keskussairaalan 40-vuotisjuhlissa Kokkolassa.

Ministerin Risikon mukaan paras tulos saadaan aikaan, kun terveydenhuolto ja sosiaalitoimi työskentelevät yhdessä myös päivystysaikana.

"Tiiviissä yhteistyössä voidaan hyödyntää sekä terveydenhuollon että sosiaalitoimen osaamista. Esimerkiksi terveydenhuollon päivystykseen tulevat päihdepotilaat ovat yksi erityisryhmä, jonka hoitamisessa sosiaalitoimen työ on tärkeää. Valitettavan usein näissä tilanteissa myös perheen lapset tarvitsevat apua heti", sanoi ministeri Risikko.

Ministeri Risikon mukaan tulevina vuosina on muitakin haasteita päivystyksen hoidossa. Näitä haasteita nostetaan esiin "Yhtenäiset päivystyshoidon perusteet" -työryhmän raportissa, joka luovutettiin ministeriölle helmikuun alussa.

"Tavoitteena on, että päivystyspalveluissa taataan potilaiden korkealaatuinen, oikea-aikainen, yhdenvertainen ja vaikuttava hoito sekä hoitoon pääsy koko Suomessa. Tavoitteisiin pyritään esimerkiksi päivystystoiminnan alueellisella suunnittelulla, ilta- ja yöaikaisen päivystyksen keskittämisellä sekä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystyksen toimimisella tiiviisti yhdessä samoissa tiloissa", sanoi ministeri Risikko.

Lisätietoja

Lääkintöneuvos Timo Keistinen, puh. 050 571 4015Muualla palvelussamme Yhtenäiset päivystyshoidon perusteet. Työryhmän raportti (STM:n selvityksiä 2010:4)

 

Paula Risikko
Sivun alkuun