Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Syöpäkeskus vahvistaisi osaamista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 14.12.2010 11.53
Tiedote -

"Esitys kansalliseksi syöpäkeskukseksi tarttuu hienosti syövän hoidon kehittämiseen ja laadukkaiden palvelujen saatavuuteen koko maassa", totesi peruspalveluministeri Paula Risikko ottaessaan tiistaina 14. joulukuuta vastaan esityksen kansallisesta syöpäkeskuksesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoiman selvityksen pohjalta esitetään, että Suomeen perustetaan viisi verkostomaisesti toimivaa alueellista syöpäkeskusta sekä niiden toimintaa koordinoiva kansallinen keskus. "Esitys tukee aiemmin laadittua syövän hoidon strategiaa", ministeri Risikko kiitti.

"Esitettyä mallia on tarkasteltava myös uuden terveydenhuoltolain näkökulmasta. Etenkin perusterveydenhuollon järjestämissuunnitelma, erikoissairaanhoidon järjestämissopimus, erityisvastuualueiden keskinäisen työnjaon suunnitelma ja hoitojen keskittäminen vaikuttavat myös syövän hoidon järjestämiseen", linjasi ministeri.

Ministeri Risikko muistutti, että hanke koskee myös opetus- ja kulttuuriministeriötä sekä työ- ja elinkeinoministeriötä.

"On hyvä, että esityksen tavoitteena on kehittää yhteistyötä perustutkimusta tekevien tutkijoiden, potilaita hoitavien kliinikoiden ja muiden syövän hoitoa kehittävien toimijoiden kanssa. Samalla varmistetaan osaamisen kehittyminen", ministeri totesi.

Tavoite on edistää syöpätutkimusta niin kliinistä tutkimusta kuin perustutkimusta, epidemiologista sekä psykososiaalista tutkimusta.

"Kansallisella syöpäkeskuksella voi parhaimmillaan olla merkittävä rooli syövän hoidossa tarvittavan innovaatiotoiminnan kehittämisessä. Se myös luo uusia mahdollisuuksia kansainväliselle yhteistyölle."

Lisätietoja

Lääkintöneuvos Raija Asola, p. 09 160 73901


 

 


Muualla verkossa

Tavoitteena kansallinen syöpäkeskus Suomeen (THL:n tiedote 14.12.2010) 

Kansallinen syöpäkeskus Suomeen. Yhteenvetoraportti. (THL) 

Paula Risikko
Sivun alkuun