Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Risikko: Suomesta johtamisen kärkimaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
29.11.2012 8.04
Tiedote -

"Johtamisen laatukriteerien, hyvien työkäytäntöjen ja paremman koulutuksen ansiosta Suomi on johtamisessa Euroopan paras vuoteen 2020 mennessä. Nyt ja tulevaisuudessa tarvitaan johtamista, joka saa työntekijät kokemaan työnsä merkitykselliseksi ja mahdollistaa oman osaamisen jatkuvan kehittämisen", totesi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko puhuessaan tänään Työhyvinvointifoorumin ja Johtamisen kehittämisverkoston yhteisessä työseminaarissa Helsingissä.

Johtamisen kehittämisverkoston ja Työhyvinvointifoorumin asiantuntijat valmistelevat parhaillaan julkisen johtamisen laatukriteerejä. Erilliset julkisen johtamisen kriteerit tarvitaan, koska julkisen sektorin toiminta perustuu lainsäädäntöön, ja säädökset velvoittavat myös riippumattomuuteen, tasapuoliseen kohteluun ja läpinäkyvään toimintaan.

"Laatukriteerien avulla julkinen sektori varautuu tulevaisuuteen ja yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka vaativat myös uudistumista. Uudistumisen on tapahduttava henkilöstön hyvinvoinnista huolehtien. Johtaminen on yhä enemmän tulevaisuuden ennakointia ja kokonaisuuden hahmottamista", ministeri Risikko painotti.

"Kriteeristön ei ole tarkoitus olla kaikenkattava ohjeisto, johtamisen ohjesääntö tai johtamisjärjestelmän kuvaus. Se keskittyy organisaatio-, yhteisö- ja verkostotasoiseen toiminnan ja asioiden johtamiseen. Eri toimialojen erityispiirteet eivät tulevissa kriteereissä näy, koska johtaminen riippuu joka tapauksessa aina toimialan yhteiskunnallisista tehtävistä, tavoitteista ja haasteista", ministeri Risikko kertoi.

Työhyvinvointifoorumin ja Johtamisen kehittämisverkoston yhteisessä työseminaarissa kerättiin aineksia johtamisen laatukriteereiden jatkotyöstämiseen sekä kirkastettiin johtamisen ja työhyvinvoinnin yhteyttä. Johtamisen laatukriteeristön luonnos julkaistaan seminaarin jälkeen verkoston www-sivuilla, jossa ne ovat kaikkien asiasta kiinnostuneiden kommentoitavissa.

Työhyvinvointifoorumi edistää verkostoyhteistyön keinoin työhyvinvointia Suomessa. Johtamisen kehittämisverkosto kokoaa ja levittää hyvän johtamisen käytäntöjä ja esimiestaitoja työpaikoille. Molempia hankkeita koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa.

Lisätietoja

finanssineuvos Arto Koho, STM, p. 0295 163 264, [email protected]
teemajohtaja Päivi Husman, TTL, p. 040 576 1314, [email protected]
aluejohtaja Rauno Hanhela, TTL, p. 040 725 732, [email protected]
Muualla verkossa

www.johtamisverkosto.fi

www.tyohyvinvointifoorumi.fi

 

 

Paula Risikko
Sivun alkuun