Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Perhettä autettava ajoissa erotilanteessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.11.2009 11.30
Tiedote -

"Vuosittain vanhempien ero koskettaa 30 000 lasta, joista moni on vaarassa menettää yhteyden toiseen vanhempaansa, yleensä isään. Mikäli isät pysyvät mukana lastensa elämässä myös eron jälkeen, on sillä suuri merkitys lasten hyvinvoinnin, kehityksen ja tulevien perhesuhteiden kannalta", peruspalveluministeri Paula Risikko sanoi Vuoden Isä 2009 -palkintotilaisuudessa Helsingissä 6. marraskuuta. 

 "Ihmiset eivät usein tiedosta omaa avuntarvettaan erotilanteessa, eivät ainakaan eron varhaisvaiheessa. Palveluja ei myöskään tunneta. Apua lähdetään hakemaan kun vanhempien tai lapsen ongelmat kasvavat ylipääsemättömän tuntuisiksi."

Ministeri Risikon mielestä perheen auttaminen eron varhaisessa vaiheessa olisi huomattavasti helpompaa ja tuloksellisempaa sekä yhteiskunnan kannalta tarkoituksenmukaista ja taloudellista.

"Perheasioiden sovittelun kehittäminen on hyvä tapa puuttua tähän. Laadukkaasti toteutettuna ja oikea-aikaisesti tarjottuna sovittelu voi suuresti edistää lapsen edun mukaisten huolto- ja tapaamissopimusten syntymistä ja käytännön toteutumista sekä estää vanhempien erimielisyyksien kehittymistä huoltoriidoiksi", ministeri Risikko totesi.

"Vapaaehtoinen vertaistuki rikastuttaa eroperheiden palvelujärjestelmää perinteisen ammatillisen työskentelyn rinnalla, lisää auttamistyön asiakaslähtöisyyttä ja madaltaa asiakkaiden kynnystä hakeutua palveluihin riittävänajoissa. Ennaltaehkäisevät palvelut vähentävät huoltoriitoja, jotka ovat lapsen kannalta erittäin tuhoisia ja yhteiskunnalle varsin kalliita", ministeri Risikko sanoi.

Lisätietoja

erityisavustaja Anna Manner-Rapppana, puh. 040 575 6618Muualla palvelussamme Vuoden Isä -palkinto erovanhempien vertaistukija Pekka Seppäselle (tiedote 6.11.2009)

Vuoden isä -palkinto

Muualla verkossa www.eroneuvo.fi (Eroperheiden tukikeskus Neuvo)
Paula Risikko
Sivun alkuun