Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Risikko luovutti kunnianosoituksen sotaorvoille

Sosiaali- ja terveysministeriö
29.9.2013 10.00
Tiedote -

"Valtiovalta haluaa osoittaa kunnioituksensa Suomen sodissa vuosina 1939-1945 isänsä ja/tai äitinsä menettäneiden sotaorpojen arvokkaasta uhrauksesta isänmaamme puolesta", sanoi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko luovuttaessaan valtiovallan kunnianosoituksen Kaatuneitten Omaisten Liitolle 29. syyskuuta Jämsässä.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja sotaorpoja edustava Kaatuneitten Omaisten Liitto ovat käyneet viime vuosien aikana aktiivisesti keskustelua tavasta, jolla valtiovalta voisi tukea liittoa sotaorporekisterin laatimisessa ja tunnuksen hankkimisessa.

Valtioneuvosto päätti tämän vuoden Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jaossa kohdentaa Kaatuneitten Omaisten Liitolle 98 000 euroa sotaorporekisterin kokoamiseen ja sotaorpotunnuksen antamiseen.

Tarkoitus on, että Kaatuneitten Omaisten Liitto jakaa kaikille rekisteröityneille sotaorvoille todisteen heidän asemastaan sotaorpona. Liitto ja sotaorpoyhdistykset ovat tehneet viime vuosina paljon työtä kerätessään tietoja sotaorporekisteriin ja tuodessaan muutenkin sotaorpojen asemaan liittyviä kysymyksiä päättäjien tietoon.

"Olen ylpeä, että saan tänään olla luovuttamassa tätä kunnianosoitusta sotaorvoille. Sotaorvot kokivat kovan kohtalon ja ovat kantaneet sodan jättämää raskasta taakkaa mukanaan koko elämänsä. Kiitos selviytymisestänne ja elämäntyöstänne Suomen hyväksi", ministeri Risikko sanoi.

Lisätietoja

ministeri Paula Risikko, p. 050 5113107Sivun alkuun