Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Kansalaisjärjestöt mukaan hallituksen politiikkaohjelmien toteuttamiseen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.7.2007 9.30
Tiedote -

Kansalaisjärjestöt on otettava mukaan hallituksen politiikkaohjelmien toteuttamiseen, mikäli hallitus todella haluaa ohjelmien onnistuvan. Tämä edellyttää seuraavan vuoden budjettiin sisällytettävää erillistä määrärahaa, jolla tuetaan kansalaisjärjestöjen osallistumista hallituksen politiikkaohjelmiin, totesi peruspalveluministeri Paula Risikko puheessaan Karstulassa lauantaina 28. heinäkuuta.

Politiikkaohjelmien tarkoitus on lisätä poikkihallinnollista yhteistyötä julkisen hallinnon sisällä. Tämä ei kuitenkaan riitä. Mikäli oikeasti haluamme, että terveyden edistämisen, lasten ja nuorten sekä työllisyyden ja yrittäjyyden politiikkaohjelmien parantavan suomalaisten hyvinvointia, on kansalaisjärjestöt otettava tasavertaisina osapuolina mukaan, korostaa Risikko.

Viime vaalikaudella otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön politiikkaohjelmat. Ne eivät vielä tuolloin täysin lunastaneet niihin asetettuja odotuksia. Pääosin tämä johtui siitä, että ohjelmat keskittyivät liiaksi keskushallinnon sisäiseen toimintaan ja kansalaisnäkökulma unohdettiin. Nyt näin ei saa antaa tapahtua, sanoi peruspalveluministeri Risikko.

Ministeri Risikko
Sivun alkuun