Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Rehula: Sosiaaliturva on haasteiden edessä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.9.2010 12.39
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula osallistui 6.-8. syyskuuta Liègessä pidettyyn EU:n työ-, sosiaali- ja terveysministereiden konferenssiin. Konferenssissa pohdittiin, millaisia haasteita riittävien sosiaalietuuksien ja eläkkeiden turvaaminen tulevaisuudessa asettaa.  

"Eurooppa 2020 -strategia tähtää siihen, että vuonna 2020 köyhyysriskissä eläviä ihmisiä olisi Euroopassa 20 miljoonaa vähemmän kuin tämän vuosikymmenen lopulla", totesi Rehula konferensissa pitämässään puheenvuorossa.

"Suomen kohdalla tämä tavoite tarkoittaa noin 150 000:ta ihmistä. Yksi konkreettinen toimi kohti köyhyyden poistamista on ensi maaliskuussa käyttöön otettava takuueläke. Sen avulla minimieläkettä saavien toimeentulo nousee reilusti yli 150 eurolla kuukaudessa."

Rehula nosti esiin myös työkyvyttömyyseläkkeellä olevien nuorten suuren määrän. Hän totesi, että Suomessa on liikaa nuoria työelämän ulkopuolella muun muassa mielenterveyssyistä.

"Suuri kysymys on, miten ylläpidämme ja rahoitamme hyvinvointijärjestelmämme tulevaisuudessa. Ratkaisuja ovat esimerkiksi perheen ja työn yhteensovittaminen sekä eläkkeellejäämisiän joustavoittaminen."

Lisätietoja

Erityisavustaja Hanna-Maija Kause, puh. +358 50 566 7949, [email protected]Sivun alkuun