Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Rehula: Kansallisia eläkeratkaisuja kunnioitettava

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.3.2011 16.15
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula korostaa, että kaikissa EU-tason toimissa on otettava huomioon maiden valitsemat erilaiset eläkkeitä koskevat valinnat ja ratkaisut. Ministeri Rehula kertoi näkemyksensä maanantaina Brysselissä EU:n työ-, sosiaali-, terveys- ja kuluttaja-asiain neuvoston (TSTK-neuvosto) kokouksessa.

"EU-tason työssä tulee kunnioittaa toimivallanjakoa ja maiden oikeutta järjestää sosiaaliturvansa haluamallaan tavalla", Rehula peräänkuulutti.

Ministeri Rehula painotti puheenvuorossaan, että eläketurvaa tulee käsitellä kokonaisvaltaisesti.

"Keskeinen tavoite on varmistaa sekä eläkejärjestelmien kestävyys että eläkkeiden riittävyys. Työurien pidentäminen on olennainen keino tukea eläkejärjestelmien taloudellista kestävyyttä ja eläkkeiden riittävyyttä", ministeri Rehula sanoi.

"Suomen kannalta tärkein lähiaikojen haaste on työurien pidentäminen työkyvyttömyyden aiheuttamaa ennenaikaista eläkkeelle siirtymistä vähentämällä."

Rehula osallistui TSTK-neuvostossa keskusteluun eurooppalaisesta eläkekehyksestä. Neuvostossa pohdittiin, miten jäsenvaltioita tuetaan eläkkeellesiirtymisiän nostamisessa ja eläkejärjestelmien kestävyyden lisäämisessä.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Merja Huovinen, p. 050 364 7816
erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949Juha Rehula
Sivun alkuun