Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Räty tapaa Saksan terveysministerin Berliinissä

Sosiaali- ja terveysministeriö
20.10.2014 9.39
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty osallistuu yhteispohjoismaiseen terveysalan seminaariin Berliinissä 20. lokakuuta. Seminaarin teemoina ovat väestön demografinen kehitys ja sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen syrjäseudulla.

Matkan aikana Räty tapaa myös Saksan terveysministeri Hermann Gröhen ja työ- ja sosiaaliministeri Andreas Nahlesin. Ministerikeskustelujen aiheina ovat muun muassa lääke-asiat, henkilöiden liikkuvuus EU:ssa, työsuojelukysymykset ja sote-uudistus.

Terveydenhuollon suurimmat haasteet ovat yhteiset koko Euroopalle. Kun väestö ikääntyy ja syntyvyys laskee, yhä pienempi joukko työikäisiä rahoittaa tarvittavat julkiset palvelut. Näihin haasteisiin vastataan erilaisilla rakenteellisilla uudistuksilla, kuten Suomessa sote-uudistuksella ja eläkeiän nostolla.

"Suomessa nopea kaupungistuminen on johtanut terveyserojen kasvuun ja sosiaali- ja terveysongelmien keskittymiseen. Sote-uudistusta tehdessä on huolehdittava että palvelujen yhdenvertainen saatavuus ja laatu turvataan koko maassa, myös syrjäseuduilla. Tältä pohjalta onkin kiinnostavaa kuulla miten muissa maissa on pureuduttu näihin samoihin haasteisiin", ministeri Räty sanoo.

Lisätietoja

ylitarkastaja Anni Kaukoranta +358 2951 63558Laura Räty
Sivun alkuun