Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Räty Singaporeen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.2.2015 10.49
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty matkustaa terveysalan ministerikokoukseen Singaporeen 9.-11. helmikuuta. Kokouksen teemana on terveydenhuollon kattavuus, ja sen yhdenvertainen ja kohtuuhintainen saatavuus. Matkalla edistetään myös suomalaista terveys- ja hoiva-alan vientiä, ja ministerin matkassa on joukko ikääntymiseen ja terveysteknologiaan erikoistuneita alan yrityksiä.

Suomella ja Singaporella on monia yhteisiä haasteita, kuten väestön ikääntyminen. Suomen väestöstä jo joka viides on yli 63-vuotias. Singaporessa taas 20 prosenttia väestöstä on yli 65-vuotiaita vuonna 2030. Uusille terveysteknologiaa hyödyntäville innovaatioille on vanhuspalveluissa suuri tarve, etenkin kun halutaan tukea iäkkäiden asumista kotona mahdollisimman pitkään.

Matkan Team Finland- vienninedistämisosuuden tavoitteena on tehdä suomalaista terveys- ja hoiva-alan osaamista tutuksi Singaporessa. Monipuolinen yritysjoukko edustaa suomalaista terveys- ja hoiva-alan huippuosaamista. Vaikka Suomi on profiloitunut korkean terveysteknologian maana, jossa terveydenhoito on laadukasta ja tehokasta, vienninedistämisessä meillä on parannettavaa verrattuna kilpailijamaihimme Ruotsiin ja Saksaan.

"Kansainvälisillä markkinoilla Suomi on yksi pelaaja muiden joukossa. Meidän täytyy toimia joukkueena, jotta saamme houkuteltua investointeja Suomeen ja vastaavasti suomalaisille yrityksille lisää kauppaa ulkomailla", painottaa ministeri Räty.

Matkan aikana ministeri Räty tapaa myös Singaporen terveysministeri Gan Kim Yongin ja työministerin valtiosihteerin Hawazi Daipin. Kahdenkeskisten tapaamisten aiheena on muun muassa väestön ikääntymiseen liittyvät haasteet. Keskusteluissa on myös Kansainvälisen työjärjestön ILO:n uusi ohjelma, jonka tavoitteena on auttaa kehittyviä maita parantamaan työoloja sekä pienentämään tapaturmariskejä ja ammattitauteja. Suomi osallistuu ohjelmaan perustajajäsenenä.

Ministeri Räty osallistuu ministerikokouksessa myös paneelikeskusteluun vanhusten kotihoidosta. Yhdenvertaisen, kattavan ja kohtuuhintaisen terveydenhuollon saavuttamisessa Suomi painottaa palveluiden ja ennaltaehkäisyn roolia.

"Haluamme Suomessa tukea tervettä ikääntymistä korkealaatuisilla ja oikea-aikaisilla palveluilla. Myös teknologian kehittäminen on tärkeää itsenäisen elämän tukemisessa. Se, että iäkkäät ihmiset voivat asua kotona mahdollisimman pitkään, on paitsi inhimillinen ja arvokas vaihtoehto, myös säästö yhteiskunnalle", ministeri Räty sanoo.

Lisätietoja:

kansainvälisten asiain neuvos Merja Mustonen p. +358 2951 63116


 
Laura Räty
Sivun alkuun