Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mönkäre esittää: Kostiainen valtiosihteeriksi sosiaali- ja terveysministeriöön

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.12.2004 10.15
Tiedote -

Ministeri Sinikka Mönkäre esittää, että oikeustieteen kandidaatti, fysioterapeutti Leila Kostiainen aloittaa hänen poliittisena valtiosihteerinään helmikuun alussa. Kostiainen on ainoa naispuolinen sosiaalidemokraattinen valtiosihteeri.

Valtiosihteeri Kostiainen seuraa mm. ministeri Mönkäreen vastuulla olevia kansainvälisiä asioita, miesten ja naisten tasa-arvokysymyksiä sekä Suomessa asuvien tasavertaisuuden varmistamista laajemminkin, erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä.

Valtiosihteeri toimii osana ministeri Mönkäreen johtotiimiä, jonka työnjako täsmentyy, kun valtiosihteeri on aloittanut virassaan 1.2.2005.

Leila Kostiainen siirtyy sosiaali- ja terveysministeriöön STTK:sta, jossa hän on toiminut nelisen vuotta edunvalvontajohtajana. Sitä ennen hän työskenteli mm. Tehyn lakimiehenä ja neuvottelijana ja tätä ennen Fysioterapeuttiliiton puheenjohtajana. Siinä tehtävässään hän oli mm. perustamassa Tehyä. Kostiainen on toiminut myös käytännön fysioterapeuttina. STTK ja sen jäsenjärjestöt ovat olleet mukana valmistelemassa mm. kansallista terveyshanketta sekä siihen liittyvää hoitoon pääsyn linjauksia.

Kostiainen on osallistunut mm. tasa-arvolain valmisteluun neuvottelukunnassa. Hänellä on pitkä kokemus työelämän lainsäädäntökysymyksissä ja hänen vastuullaan on STTK:ssa ollut mm. perheen ja työn yhteensovittamiseen liittyvät asiat. Hän on varajäsenenä eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen EAY:n työehtosopimuskomiteassa.

Leila Kostiaisella on kaksi tytärtä ja kaksi tyttären tytärtä. Hän asuu Helsingissä.

Ministeri Mönkäreen erityisavustajana jatkaa Janne Metsämäki. Hänen seurantavastuullaan ovat sosiaalivakuutusta koskevat asiat sekä työelämäkysymykset, mm. työhyvinvointi, työssä jaksaminen ja jatkaminen sekä työn ja perheen yhteensovittaminen.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Arto V. Klemola, puh. 09-160 73795, 050-5003083
valtiosihteeri (1.2.2005-) Leila Kostiainen puh. 0400-805417

 

Sivun alkuun