Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä: Taantumassa vältettävä työelämästä syrjäytymistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.7.2009 6.59
Tiedote -

"Nykyisessä taloustaantumassa on ennen kaikkea ehkäistävä työttömyysjaksojen piteneminen ja pitkäaikaistyöttömyyden laajeneminen. Työllisyyspolitiikalla on huolehdittava, että työmarkkinoilla heikoimmassa asemassa olevat selviytyvät taantuman yli syrjäytymättä työelämästä", sanoi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä torstaina 9. heinäkuuta epävirallisessa Euroopan työ- ja sosiaaliministereiden kokouksessa Jönköpingissä.

Työ- ja sosiaaliministerit keskustelivat miten työmarkkinoilta syrjäytyneiden osallisuutta voitaisiin parantaa aktiivisen työmarkkinapolitiikan ja sosiaaliturvapolitiikan avulla. Suomea kokouksessa edustivat ministeri Liisa Hyssälä ja työministeri Anni Sinnemäki.

"Suomessa on panostettu aktiivisesti uudistuksiin, joilla pyritään pidentämään työuria, edistämään työhön paluuta sekä ehkäisemään ennenaikaista työelämästä poistumista ja syrjäytymistä. Suomi on kohdentanut varoja erityisesti työllisyyspoliittisten toimien tukemiseen", totesi ministeri Hyssälä.

Hyssälän mukaan tavoitteena on, että työttömyys- tai lomautusjakso voidaan mahdollisimman usein käyttää esimerkiksi koulutukseen.

"Työpankkikokeilu on esimerkki uudenlaisesta työllistämismallista, jossa tavoitteena on vammaisten, vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien parempi työllistyminen", totesi ministeri Hyssälä.

"Riittävät sosiaaliturvajärjestelmät vaimentavattalouskriisin haitallisia vaikutuksia ja edistävät myös kriisistä toipumista. Taantumankin aikana on parannettava mahdollisuuksia palata työmarkkinoille ja pidentää työuria."

"Esimerkiksi työkyvyttömyyseläkkeellä oleva voi kokeilla työhön paluuta ja jättää eläke ns. lepäämään kokeilun ajaksi. Myös eläkeläisten ansiorajaa on korotettu. Lisäksi osapäivärahan käyttö on muutettu joustavammaksi", huomautti ministeri Hyssälä.

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Merja Huovinen, sosiaali- ja terveysministeriö, puh. +358 50 364 7816
Muualla verkossa

Ruotsin EU-puheenjohtajakauden verkkosivut


Liisa Hyssälä
Sivun alkuun