Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Huovinen: Sote-uudistuksen onnistuminen edellyttäätaitavaa johtamista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.2.2015 12.24
Tiedote

Sote-lainsäädäntö on rakenteellinen uudistus ja onnistuneet toimintatavat ovat pitkälti toimijoiden vastuulla. Osallistava johtamistapa luo edellytykset henkilöstön mukaan saamiselle ja uudistukseen motivoitumiselle.

"Peruspalvelujen kehittäminen on ajankohtaista juuri nyt. Siihen vaikuttaa erityisesti meneillään oleva sote-laki, joka on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Laki antaa hyvät mahdollisuudet parantaa perustason sosiaali- ja terveyspalvelujen laatua ja saatavuutta. Se luo uudet puitteet. Kun rakenne muuttuu, pitää myös toimintatapoja ja prosesseja muuttaa. Tarvitaan vankkaa osaamisen johtamista ja johtamisen kehittämistä. Todellinen muutos toimintatavoissa vaatii niin henkilöstön, asiakkaiden kuin järjestöjenkin mukaan saamisen.", sanoi ministeri Susanna Huovinen sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivillä.

Jatkossa sote-alue on vastuussa kaikkien sekä erityistason että perustason palvelujen järjestämisestä. Uudistuksen punainen lanka on palveluiden integraatio.

"Integraatio ei toteudu organisaation nimen muutoksella. Pitää huomata, että siiloutumista ja raja-aitoja voi jäädä myös uusiin rakenteisiin, jollei niitä systemaattisella työllä ja johtamisella pyritä havaitsemaan ja korjaamaan."

"Sote-johtajien tehtävä on luoda myönteinen ilmapiiri muutoksille ottamalla henkilöstö mukaan uudistustyöhön. Johtajien tehtävänä on tukea toimijoita ja viedä toimintatapojen muutosta rivakasti eteenpäin. Myös johtajien on hyvä hakea ja välttämätöntä saada tukea. On tärkeää jakaa tietoa, kokemuksia ja hyväksi havaittuja käytäntöjä. Tämän tyyppiset tapaamiset tarjoavat siihen oivan tilaisuuden", sanoo Huovinen.

Lisätietoja

erityisavustaja Laura Lindeberg, p. 040 826 8292


 
Susanna Huovinen
Sivun alkuun