Hyppää sisältöön
Media

Lääkkeiden hintalautakunta hyväksyi neljä uutta lääkeainetta erityiskorvattaviksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.6.2004 7.00
Tiedote -

Lääkkeiden hintalautakunta on hyväksynyt neljää uutta lääkeainetta sisältävät valmisteet erityiskorvattaviksi valtioneuvoston asetuksen mukaisten vaikeiden ja pitkäaikaisten sairauksien hoidossa. Näitä valmisteita erityiskorvataan lääketurvallisuusviranomaisten hyväksymien valmisteyhteenvetojen mukaisessa käytössä potilaille, joille on myönnetty erityiskorvausoikeus. Muutokset tulevat voimaan 1.8.2004.

Rosiglitatsonia sisältävät Avandia- ja Avandamet-valmisteet tulevat erityiskorvattaviksi diabeteksen hoidossa.

Sirolimuusia sisältävät Rapamune-valmisteet tulevat erityiskorvattaviksi elinsiirron tai kudossiirron jälkitilan hoidossa.

Ropinirolia sisältävät Requip-valmisteet tulevat erityiskorvattaviksi Parkinsonin taudin ja siihen verrattavien liikehäiriöiden hoidossa.

Edellä mainittujen lääkkeiden kustannukset korvataan 100-prosenttisesti 5 euroa ylittävältä osalta ostokertaa kohti.

Klopidogreeli-lääkeainetta sisältävä Plavix-valmiste tulee rajoitetusti erityiskorvattavaksi kroonisen sepelvaltimotaudin hoidossa edellyttäen, että erillisselvityksellä on osoitettu riittävä hoidollinen peruste. Kansaneläkelaitos antaa ohjeet valmisteen erityiskorvaamisesta ja tarvittavasta erillisselvityksestä. Plavix-valmisteen kustannukset korvataan 75-prosenttisesti 5 euroa ylittävältä osalta ostokertaa kohti.

Lääkkeiden hintalautakunta päätti uusista erityiskorvattavista lääkkeistä 15. kesäkuuta kokouksessaan.

Lisätietoja: Sinikka Rajaniemi, pääsihteeri, yliproviisori, puh. 160 73171; 040-5015076, [email protected]
Elina Asola, yliproviisori, puh. 160 73198, [email protected]

Sivun alkuun