Hyppää sisältöön
Media

Hallitus käsitteli tasa-arvo-ohjelmaa iltakoulussaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2004 8.00
Tiedote -

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma on valmistumassa. Tasa-arvo-ohjelman perustana ovat hallitus-ohjelman lukuisat naisten ja miesten välistä tasa-arvoa edistävät tavoitteet. Se kokoaa ja koordinoi tavoitteet ja toimenpiteet, joilla hallitus edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Ohjelma on valmisteltu kaikkien ministeriöiden yhteistyönä. Ohjelmaan sisältyy sekä kaikille ministeriöille yhteisiä toimenpiteitä että eri ministeriöiden omia hallinnonalakohtaisia toimenpiteitä.

Sukupuolten välisen tasa-arvon valtavirtaistamisen organisointi ja eteenpäinvieminen on ohjelman sisältämä hallinnollinen keino edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa. Valtavirtaistamisen toteuttaminen on yhteinen tavoite kaikille ministeriöille. Muita laajoja toimenpidekokonaisuuksia ovat parhaillaan eduskunnassa käsiteltävänä oleva tasa-arvolain uudistaminen, työelämän tasa-arvon kehittäminen ja naisiin kohdistuvan väkivallan sekä lähisuhdeväkivallan vähentäminen.

Hallitus käsitteli tasa-arvo-ohjelmaa iltakoulussaan 1. joulukuuta. Tasa-arvo-ohjelma viedään valtioneuvoston yleisistuntoon vielä joulukuun aikana, jonka jälkeen se julkistetaan valtio-neuvoston periaatepäätöksenä.

Lisätietoja:
johtaja Tarja Heinilä-Hannikainen puh. 09 - 160 74494
erikoistutkija Päivi Yli-Pietilä puh. 09 - 160 74889

Sivun alkuun