Hyppää sisältöön
Media

Euroopan terveysministerit keskustelevat pandemiaan varautumisesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.7.2009 7.04
Tiedote -

Ruotsin EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa terveysministerikokouksessa 6.-7. heinäkuuta Jönköpingissä ministerit keskustelevat influenssa A(H1N1) -pandemiaan varautumisesta, lasten ja nuorten suojelusta alkoholin haitoilta, antimikrobiresistenssistä ja potilaiden liikkuvuusdirektiivistä. Suomea kokouksessa edustaa valtiosihteeri Ilkka Oksala.

EU:n terveysministerit keskustelevat, miten parhaiten vahvistetaan ja hyödynnetään EU-tason yhteistyötä, tietojenvaihtoa ja muita jatkotoimia pandemiaan varautumisessa. Suomi katsoo, että maailmanlaajuisen epidemian torjunta onnistuu parhaiten WHO:n koordinoimin yhdensuuntaisin toimin. Suomi pitää tärkeänä, että EU noudattaa WHO:n antamia suosituksia.

Suomi tukee puheenjohtajamaa Ruotsin pyrkimyksiä vahvistaa EU:n alkoholipolitiikkaa. Alkoholiongelmien ennaltaehkäisemiseksi ja vähentämiseksi tarvitaan koko EU-alueen kattavia toimia. Suomi pitää erityisen hyvänä, että lasten ja nuorten lisäksi yhdeksi painopistealueeksi on nostettu ikääntyvän väestön alkoholin käyttö.

Ruotsi esittelee antimikrobiresistenssin yhtenä terveyssektorin prioriteettiteemoista puheenjohtajakaudellaan. Ruotsin tavoitteena on uusien tehokkaampien antibioottien kehittäminen. Antimikrobiresistenssi tarkoittaa taudinaiheuttajien kykyä muuntua vastustuskykyisiksi antibiootteja vastaan.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sari Vuorinen, puh. +358 50 364 7823
Lääkintöneuvos Merja Saarinen (pandemiaan varautuminen), puh. +358 50 563 4796
Johtaja Kari Paaso (alkoholiasiat), puh. +358 50 448 7398
Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi (antimikrobiresistenssi), puh. +358 50 568 5601


Muualla verkossa

Ruotsin EU-puheenjohtajakauden verkkosivut


Sivun alkuun