Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU:n demografiafoorumi kokoontuu Brysselissä

Sosiaali- ja terveysministeriö
27.10.2006 8.30
Tiedote -

Euroopan unioni demografiafoorumi kokoontuu ensimmäistä kertaa 30.-31. lokakuuta Brysselissä. Kokouksen teemana on väestökehityksen muutoksen haasteet ja mahdollisuudet Euroopalle. EU:n puheenjohtajamaata Suomea kokouksessa edustavat sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen sekä peruspalveluministeri Liisa Hyssälä.

Komissio julkaisi lokakuussa tiedonannon Euroopan väestökehityksen tulevaisuudesta. Tiedonannossaan komissio määrittelee viisi painopistealuetta, joista foorumissa on tarkoitus keskustella. Nämä ovat työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen, sukupuolten välinen tasa-arvo, aktiivinen ikääntyminen, maahanmuuttajien integraatio sekä julkisen talouden kestävyys Euroopassa. Nyt järjestettävä foorumi on jatkoa komission toiminnalle demografian alalla. On tärkeää löytää konkreettisia toimenpiteitä, joiden avulla Eurooppa voi selvitä väestömuutoksesta.

Foorumiin osallistuu ministereitä ja kansanedustajia sekä kansainvälisten järjestöjen, työmarkkinajärjestöjen ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

EU
Sivun alkuun