Hyppää sisältöön
Media

EU-ministerit päättivät tasa-arvoinstituutin sijoittamisesta Liettuaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2006 14.20
Tiedote -

Euroopan unionin työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asiain neuvosto kokoontui 30.11.-1.12. Brysselissä. Neuvoston perjantain sosiaaliministerikokouksen puheenjohtajana toimi sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen.

Jäsenmaat sopivat Euroopan tasa-arvoinstituutin sijoittamisesta Vilnaan, Liettuaan. Instituutti aloittaa toimintansa vuoden 2007 aikana.

Neuvosto ja Euroopan parlamentti saavuttivat yhteisymmärryksen instituutin perustamisasetuksesta syksyn aikana. Instituutin tehtävänä on tukea yhteisön toimielimiä ja jäsenvaltioiden viranomaisia tasa-arvon edistämisessä. Se voi mm. kerätä vertailukelpoista tietoa Euroopan tasa-arvotilanteesta, järjestää asiantuntijakokouksia ja konferensseja sekä kampanjoita.

Instituutin toimintaan on varattu seitsemäksi vuodeksi yhteensä 52,5 miljoonaa euroa (2007-2013). Se tulee toiminnan käynnistyessä työllistämään noin 15 henkilöä. Vuoteen 2013 mennessä instituutissa tulee työskentelemään noin 30 henkilöä.

Tasa-arvo edellyttää laajaa tietopohjaa ja tietojen vaihtoa eri tahojen välillä. Insituutin perustaminen tukee EU:n toimielinten työtä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi sekä auttaa tehostamaan työtä myös kansallisella tasolla.

Suomi on puheenjohtajakaudellaan pitänyt laajasti esillä tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä. Tasa-arvoinstituutin perustaminen on ollut Suomen puheenjohtajakauden keskeisiä tavoitteita

Sivun alkuun