Hyppää sisältöön
Media

Erikoislääkärikoulutuksen ohjaus siirtyy STM:n vastuulle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.12.2014 14.18
Tiedote -

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen ohjaus siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriöltä sosiaali- ja terveysministeriölle helmikuun 2015 alusta. Jatkossa koulutus ei ole enää tutkintoon johtavaa vaan yliopistotutkinnon jälkeistä ammatillista jatkokoulutusta.

Yliopistot valitsevat edelleen opiskelijat koulutukseen ja vastaavat koulutuksen sisällöstä ja sen laadusta. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella säädetään koulutukseen ottamisesta, koulutuksen tavoitteista ja järjestämistavasta, koulutusohjelmista ja niiden pituudesta sekä koulutuksen suorittamisesta.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto myöntää oikeuden toimia erikoislääkärinä tai erikoishammaslääkärinä samalla tavalla kuin ennenkin.

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden neuvottelukuntaan perustetaan erillinen koordinaatiojaosto, joka vastaa erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen sekä yleislääketieteen erityiskoulutuksen valtakunnallisesta ohjauksesta.

Uudistus ei muuta palvelujärjestelmälle maksettavan rahoituksen määrää. Sosiaali- ja terveysministeriö maksaa erityisvaltionosuusrahoitusta (EVO-rahoitus) palvelujärjestelmässä tapahtuvan erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen kustannuksiin.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista ja tasavallan presidentti vahvisti lain 30. joulukuuta. Laki tulee voimaan 1.2.2015.

Lisätietojalakimies Eila Mustonen, p. 0295 163 460

Sivun alkuun