Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen rahoitushaut käynnistyvät

Sosiaali- ja terveysministeriö
27.10.2016 15.43 | Julkaistu suomeksi 27.10.2016 klo 15.51
Tiedote 187/2016

Hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihankkeen valtionavustusten haku on avattu. Hakemuksia toivotaan hankekonsortioilta, joissa päähakijana on kunta tai kuntayhtymä.

Kärkihankkeen tavoitteena on lisätä merkittävästi osatyökykyisten henkilöiden työssä pysymistä sekä työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Hankkeessa on kahdeksan projektia, joista kahteen liittyy alueellisia kokeiluja. Näihin kokeiluihin voi nyt hakea rahoitusta.

Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projekti

Projektin tavoitteena on uudistaa osatyökykyisten tarvitsemien palveluiden toimintaa siten, että ne tukevat nykyistä paremmin osatyökykyisten työllistymistä ja osallisuutta.

Projektin alueellisissa kokeiluissa on tarkoitus ottaa käyttöön hyviä toimintamalleja kolmen teeman alla:

1. Työtoiminnasta töihin

  • Tarkoituksena on ottaa käyttöön keinot, joilla työtoiminnassa oleva osatyökykyinen henkilö työllistyy avoimille työmarkkinoille nykyistä paremmin.

2. Opinnoista töihin

  • Tarkoituksena on, että oppilaitoksesta valmistuva osatyökykyinen henkilö työllistyy avoimille työmarkkinoille nykyistä paremmin.

3. Osallisuutta tukeva toiminta

  • Tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen osallisuutta edistävää toimintaa sitä tarvitseville ja uudistaa nykyistä toimintakyvyn ylläpitoon tarkoitettua työ- ja päivätoimintaa tavoitelähtöisemmäksi.

Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projektin valtionavustushaku päättyy 16.12.2016.

Polut hoitoon ja kuntoutukseen -projekti

Projektin tavoitteena on mallintaa ja levittää sujuva sekä oikea-aikainen työkyvyn tuen palveluketju sekä työhön paluun että työllistymisen kannalta.

Projektin ja siihen liittyvien kokeilujen aikana kokeillaan osatyökykyisen asiakaslähtöistä hoitoon ja kuntoutukseen ohjaamista uuden toimintamallin avulla. Toimintamallin prototyyppi luodaan yhteistyössä eri asiantuntijalaitosten kanssa ja se toimii alueellisten kokeilujen pohjana.

Polut hoitoon ja kuntoutukseen -projektin valtionavustushaku päättyy 12.1.2017.

Hakuohjeet ja -lomakkeet verkossa

Hakulomakkeet, yleiset rahoitushakuohjeet sekä tarvittavat lisätiedot on koottu tänne. Ohjeita ja lisätietoja löydät myös Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen omilta sivuilta. Myös OTE -hankkeen kokeiluihin ja rahoitushakuihin liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä kootaan hankkeen sivuille.

Lisätietoja

  • Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihanke: neuvotteleva virkamies, hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro, p. 0295 163 467, [email protected]
  • Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projektin kokeilut: sosiaalineuvos Eveliina Pöyhönen, p. 0295 163 303, [email protected]
  • Polut hoitoon ja kuntoutukseen -projektin kokeilut: ylitarkastaja Ritva Partinen, p. 0295 163 330, [email protected]

Linkit

Sivun alkuun