Hyppää sisältöön
Media

Vanhus- ja eläkeasioiden neuvottelukunta asetettiin uudelle toimikaudelle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2004 11.00
Tiedote -

Valtioneuvosto asetti yleisistunnossaan 11. maaliskuuta vanhus- ja eläkeasioiden neuvottelukunnan toimikaudelle 15.3.2004-14.3.2007. Vanhus- ja eläkeasioiden neuvottelukunta asetettiin nyt toista kertaa.

Neuvottelukunnassa on puheenjohtaja varatuomari Pekka Tuomiston ja varapuheenjohtaja hallitusneuvos Pekka Järvisen lisäksi kaksitoista jäsentä. Jäsenet edustavat mm. sosiaali- ja terveydenhuollon ja kirkon viranomaisia, valtakunnallisia eläkeläisjärjestöjä, vanhustyön ja omaishoidon tuntemusta sekä kunnallista päätöksentekoa.

Neuvottelukunta toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä. Sen tehtävänä on toimia yhdyssiteenä vanhus- ja eläkeasioihin vaikuttavien tahojen välillä ja edistää vanhus- ja eläkeläisväestön elinoloja, oikeuksia ja kokemuksia koskevan tiedon levittämistä yhteiskunnassa. Neuvottelukunnan tulee seurata ja arvioida vanhus- ja eläkeläisväestön toimeentuloturvan, palvelujen ja elinolojen kehitystä ja tehdä aloitteita näihin liittyvistä asioista. Neuvottelukunta seuraa niinikään Euroopan unionissa käytävää vanhuksia ja eläkeläisiä koskevaa keskustelua, vanhusten elinoloja koskevaa tutkimustoimintaa ja paikallistason vanhus- ja eläkeasioita. Se antaa pyydettäessä lausuntoja tehtäviinsä kuuluvista asioita ja toteuttaa mahdolliset valtioneuvoston tai sosiaali- ja terveysministeriön sille antamat tehtävät.

Liittyy VN-listaan, vanhempi hallitussihteeri Juha Rossi puh. 09-160 73866

Sivun alkuun