Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM esittää korjauksia VTV:n tarkastuskertomusluonnokseen terveydenhuollon tietoteknologiahankkeista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.1.2011 14.11
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on toimittanut tänään palautteensa Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) tarkastuskertomusluonnokseen sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisten IT-hankkeiden toteuttamisesta vuodesta 2003 alkaen.

STM:n mukaan monet luonnoksessa esitetyt huomiot ja ehdotukset tukevat ministeriössä jo käynnistynyttä työtä kokonaisuuden ohjaamisen ja hankkeen resursoinnin parantamiseksi. STM:llä ja VTV:llä on myös sama näkemys useista luonnoksessa esitetyistä kehittämistarpeista. 

Ministeriö haluaa kuitenkin vastauksessaan korjata kertomusluonnoksen asiavirheet ja kiinnittää huomiota virheellisiin johtopäätöksiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö kokee, että hankkeessa saavutettujen tulosten sivuuttaminen ja virheellisten tietojen julkistaminen ennen raportin lopullista julkistamista voi viivästyttää tarkastettuja hankkeita, koska harhaanjohtavat tiedot vievät uskottavuutta sekä viranomaisilta että hankkeilta.

Ministeriö toivoo, että Valtiontalouden tarkastusvirasto ottaa nyt annetun palautteen huomioon lopullisessa kertomuksessaan.

STM:n palaute on luettavissa ministeriön verkkosivuilla.

Lisätietoja

Kansliapäällikkö Kari Välimäki, p. 09 160 73763
Johtaja Eija Koivuranta, p. 09 160 74350
Kehittämispäällikkö Anne Kallio, p. 09 160 73139

 


Liitteet

Sosiaali- ja terveysministeriön palaute Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuskertomusluonnoksesta 341/54/2008 (pdf, 440 kB)


Muualla palvelussamme

Tietojärjestelmähankkeet

Sivun alkuun