Hyppää sisältöön
Media

Sosiaalitoimisto auttaa Libanonista evakuoituja

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.7.2006 13.05
Tiedote -

Vantaan kaupunki vastaa Libanonista evakuoitujen suomalaisten ensihuoltoon ja toimeentuloon liittyvistä asioista. Vantaa järjestää evakuoiduille ensimmäisen yöpymisen ja ruokailun. Suuri osa evakuoiduista matkustanee kotikuntaansa tai lähiomaisten luo. Tämän jälkeen kustannuksista vastaa kotikunta tai oleskelukunta. Jos oleskelukunta on eri kuin kotikunta, oleskelukunnan sosiaalitoimisto auttaa evakuoituja esim. maksamalla ehkäisevää toimeentulotukea. Oleskelukunta ja kotikunta selvittävät myöhemmin taloudelliset kysymykset keskenään. Toimeentulolaki ja viranomaisohjeet ohjaavat kuntien sosiaalitoimistojen ratkaisuja.

Vantaan kriisikeskuksen päivystäjät ovat lentokentällä vastassa ja antavat tarvittavaa kriisiapua. Järjestelyjen riittävyyttä ja tarkoituksenmukaisuutta arvioidaan kokemusten ja Lähi-idän tilanteen kehittymisen perusteella. Vantaan lentokentällä toimivat kriisipäivystäjät ottavat vastaan ilman huoltajaa matkustavat alaikäiset lapset.

Sosiaali- ja terveysministeriössä seurataan yhteistyössä Vantaan sosiaaliviranomaisten kanssa evakuoitujen avun tarvetta. Evakuoitujen avun tarve selviää vasta lentokentällä, sillä Suomen viranomaisilla ei ole käytettävissä ennakkotietoja matkustajien avun tarpeista.

Sivun alkuun