Hyppää sisältöön
Media

Pekka Puska Kansanterveyslaitoksen pääjohtajaksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.8.2003 12.03
Tiedote 217/2003

Valtioneuvosto nimitti torstaina 21.8.2003 WHO:n kroonisten tautien ehkäisyn ja terveyden edistämisen osaston johtajan, lääketieteen ja kirurgian tohtorin Pekka Puskan Kansanterveyslaitoksen pääjohtajaksi 1.12.2003 lukien. Pekka Puska on työskennellyt Kansanterveyslaitoksella tutkimusprofessorina ja osastonjohtajana vuodesta 1977 alkaen. Hän toimi Kansanterveyslaitoksen määräaikaisena johtajana lokakuusta 2000 helmikuuhun 2001, jonka jälkeen hän siirtyi WHO:n johtajaksi.

Puskalla on pitkä kokemus Kansanterveyslaitoksen keskeisistä tehtävistä, ja hän on perehtynyt laitoksen toimialaan. Puska on toiminut useiden laajojen tutkimusprojektien johdossa. Hän oli mm. sydän- ja verisuonisairauden ehkäisyä tutkivan Pohjois-Karjala-projektin päätutkija 28 vuoden ajan. Lisäksi Puskalla on laaja ja pitkäaikainen kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä etenkin WHO:n puitteissa. Pekka Puska oli kansanedustaja vuosina 1987 - 1991.

Kansanterveyslaitoksen tehtävänä on mm. tehdä tutkimustyötä väestön terveyden edistämiseksi, tutkia ja seurata väestön terveyteen vaikuttavia seikkoja keräämällä ja käsittelemällä tietoja väestön terveydestä ja sairauksien yleisyydestä ja syistä, sekä kehittää ja toteuttaa väestön terveyden edistämiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi tarvittavia toimenpiteitä. Pääjohtaja vastaa siitä, että laitoksen tehtävät hoidetaan taloudellisesti, tehokkaasti ja tuloksellisesti.

Kansanterveyslaitoksen pääjohtajan virkaan ilmoittautui 20 henkilöä.

Sivun alkuun