Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Wallin: YK:n tasa-arvotoimijat yhdistettävä uudeksi tasa-arvokokonais

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.3.2010 17.00
Tiedote -

"Suomi tukee YK:n olemassa olevien tasa-arvotoimijoiden yhdistämistä uudeksi tasa-arvokokonaisuudeksi. Tasa-arvokokonaisuus vahvistaisi YK:ssa tehtävää tasa-arvotyötä ja tukisi YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamista", tasa-arvoministeri Stefan Wallin totesi yleisistuntopuheenvuorossaan YK:n naisten toimikunnan 54. istunnossa New Yorkissa keskiviikkona 3. maaliskuuta.

Suomen tavoitteena on YK:n tasa-arvokokonaisuuden toiminnan aloittaminen ennen syyskuussa 2010 pidettävää korkean tason vuosituhattavoitteiden tarkastelukokousta.

Muita teemoja ministeri Wallinin puheenvuorossa olivat naiset ja ilmastonmuutos sekä naisiin kohdistuva väkivalta.

"Suomi on aktiivisesti pyrkinyt varmistamaan, että naiset ja miehet osallistuvat ilmastonmuutosta koskevaan päätöksentekoon. Ilmastonmuutos vaikuttaa naisiin ja miehiin eri tavalla. Ilmastonmuutostavoitteet voidaan toteuttaa ainoastaan ottamalla sekä naisten että miesten näkökulma huomioon", ministeri Wallin sanoi.

Ministeri Wallin totesi myös, että naisiin kohdistuva väkivalta on maailman hallitusten suurimpia tasa-arvohaasteita.

"Suomen hallitus on aidosti huolissaan ja on päättänyt tehdä poikkihallinnollisen ohjelman naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi. Ohjelman tavoitteena on levittää konkreettisia toimenpiteitä ja hyviä käytäntöjä asiantuntijoille ja viranomaisille", ministeri Wallin kertoi.

Lisätietoja: ylitarkastaja Hanna Onwen-Huma, puh 050 467 1946

Stefan Wallin
Sivun alkuun