Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneratkaisut tarvitaan nopeasti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.12.2010 11.58
Tiedote -

Ministeri Risikon mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja rahoituksesta on päästävä mahdollisimman nopeasti yhteisymmärrykseen.

"Ilman selkeää ratkaisua palvelujärjestelmä hajautuu entisestään ja se osaltaan lisää ihmisten terveys- ja hyvinvointieroja. Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevasta järjestämistavasta on pystyttävä sopimaan tulevassa hallitusohjelmassa", totesi peruspalveluministeri Paula Risikko keskiviikkona 29. joulukuuta ottaessaan vastaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä selvittäneen työryhmän väliraportin.

"Nyt kun terveydenhuoltolaki on hyväksytty, on aika keskittyä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteisiin ja rahoitukseen. Ilman uudistuksia palvelut, jotka ovat Suomessa hyvällä tasolla ja kaikkien saatavilla, rapautuvat nopeasti", ministeri pohti.

"Työryhmän esittämät linjaukset selkiyttävät niitä lähtökohtia, joiden perusteella tulevasta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä on päätettävä. Osana kokonaisuutta on ratkaistava myös rahoituksen peruslinjaukset. Pidän erittäin tärkeänä työryhmänkin esittämää periaatetta, jonka mukaan rahoitus- ja järjestämisvastuun tulee olla samoissa käsissä", painotti ministeri Risikko.

"Työryhmä painottaa aivan oikein työssään laaja-alaisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen merkitystä palvelutarpeiden vähentäjänä. Painopisteen muutos korjaavasta ehkäisevään työhön ja hyvinvointia edistävään toimintaan on edellytys sille, että meillä tulevaisuudessakin pystytään säilyttämään vähintään nykyiset palvelut ja sosiaaliturva", ministeri korosti.

 


Liitteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä, kehittämistä ja valvontaa koskevan lainsäädännön uudistaminen. Peruslinjauksia valmistelevan työryhmän väliraportti (selvityksiä 2010:34)


Muualla palvelussamme

Työryhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon selkeät rakenneratkaisut ovat välttämättömiä (Tiedote 29.12.2010)

Paula Risikko
Sivun alkuun