Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mönkäre: Autonostimien turvallisuutta valvotaan tehostetusti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.10.2004 11.23
Tiedote -

Työsuojelupiirit valvovat tehostetusti käytössä olevien AGM-autonostinten turvallisuutta. Nostimien kunnossapidossa ja sekä käyttöönotto- että määräaikaistarkastuksissa on ollut selviä puutteita. Jo aikaisemmin Suomen työpaikoilta on tavattu AGM-nostimia, joita käytettiin työolosuhteissa, joihin niitä ei ole ollut tarkoitettu.

Sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosasto teetti Uudenmaan työsuojelupiirillä selvityksen nostinten käytön työturvallisuudesta. Selvityksen mukaan säädösten mukaisia käyttöönotto- ja määräaikaistarkastuksia on laiminlyöty tai niitä on tehty kelvottomasti, eikä käytössä olevia koneita ole huollettu tai muutenkaan pidetty kunnossa säädösten edellyttämällä tavalla.

Selvityksen perusteella työsuojeluosasto antoi työsuojelupiireille ohjeen tarkastaa käytössä olevat autonostimet. Tarkastuksilla varmistetaan, että nostinten käyttö ei vaaranna työturvallisuutta.

Käyttöoloihin liittyvien puutteiden korjaaminen on työnantajan velvollisuutena. Työpaikkavalvonta kuuluu työsuojelupiireille. Ministeriö on viimeksi tänä syksynä kiinnittänyt voimakkaasti työsuojelupiirien huomiota autonostinten käytön ja tarkastusten valvontaan.

AGM-nostimiin liittyy vahingonkorvauskanne, jonka valmistaja on nostanut asiaa käsitellyttä virkamiestä ja Suomen valtiota vastaan.

Sivun alkuun