Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä: Työelämää kehitettävä pitkäjänteisesti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.5.2009 11.24
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän mukaan talouden taantumassa työelämän ja tuottavuuden pitkäjänteinen kehittäminen on olennaista niin yksilön, organisaatioiden kuin koko yhteiskunnan kannalta.

"Taloudellinen tilanne ja muut nopeat muutokset elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa luovat haasteellisen tilanteen työhyvinvoinnin edistämiselle. Haasteet koskevat työllisyysastetta, ikääntyneiden pitämistä työelämässä ja nuorten työnsaantimahdollisuuksia. Taloudellisesti heikentynyt tilanne vaikuttaa niin yrityksiin kuin julkiseen sektoriin", sanoi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä Työsuojelurahaston 30-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä 12. toukokuuta.

Ministeri Hyssälän mukaan hallituksen painopisteenä on kannustaa kansalaisia osallistumaan täysipainoisesti työelämään ja parantaa työn kannustavuutta kaikissa tilanteissa.

"Tämä edellyttää työolojen kehittämistä, laadukasta työterveyshuoltoa ja kannustavaa sosiaaliturvaa, joka tukee työelämässä jatkamista nykyistä pidempään."

Tavoitteena vähentää työtapaturmia 40 prosentilla

Ministeri Hyssälän mukaan tavoitteena on lisäksi vähentää työtapaturmien laajuutta ja ammattitautien syntymistä 40 prosentilla vuoden 2007 tilanteesta vuoteen 2011 mennessä.

"Vaikka työtapaturmiin keskittyminen voi kuulostaa vanhanaikaiselta, ei se sitä ole. Työturvallisuus on vietävä osaksi organisaation kaikkea toimintaa ja päätöksentekoa."

Ministeri Hyssälän mukaan tarvitaan toimenpiteitä organisaation ylätasolta aina suorittavaan tasoon asti. Asenteet on saatava työturvallisuustyölle myönteisiksi kaikilla tasoilla.

"Tämän päivän toimintaympäristö ja työoloihin vaikuttamisen keinot ovat suurelta osin erilaisia kuin vuosikymmeniä sitten. Elinkeinoelämän ja myös julkisen sektorin tuotanto- ja palvelurakenteet ovat verkottuneita, minkä vuoksi useista työsuojeluun liittyvistä asioista voidaan sopia osapuolten välisissä keskusteluissa."

Lisätietoja:

Erityisavustaja Marja Tallavaara, puh. (09) 160 73754

Liisa Hyssälä
Sivun alkuun