Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Huovinen: Tiiviimpi sote-yhteistyö hyödyttää kaikkia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.5.2014 11.33
Tiedote -

Peruspalveluministeri Susanna Huovisen mukaan sosiaali- ja terveydenhuolto täydentävät toisiaan ja niiden tiiviimmästä yhteistyöstä hyötyvät kaikki.

"Sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistäminen yhteen kokonaisuuteen tehostaa palveluja ja hidastaa kustannusten kasvua. Tämän voi nähdä esimerkiksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä, Eksotessa, jossa on tehty aktiivista työtä toimivien sosiaali- ja terveyspalvelujen puolesta", toteaa ministeri Huovinen.

Ministerin mielestä erittäin hyvä esimerkki onnistuneesta yhteistyön tiivistämisestä on uusi Lasten ja nuorten talo Lappeenrannassa.

"Saman katon alle on järjestetty lasten ja nuorten psykiatrian avotoiminnot, opiskeluterveydenhuollon keskitetty vastaanotto, lastensuojelu, perheneuvolan toiminnot, perheasioiden yksikkö sekä lapsi- ja nuorisovastaanotto. Avun hakeminen on helpompaa, kun palveluja saa yhden oven kautta."

Toinen hyvä esimerkki toimivasta sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöstä on Imatran hyvinvointineuvola, joka voitti vuonna 2013 Kunnallinen lastensuojeluteko -palkinnon.

"Tämä ns. Imatran malli on herättänyt paljon kiinnostusta valtakunnallisesti ja jopa Suomen rajojen ulkopuolella. Se on loistava esimerkki sosiaalisesta investoinnista ja varhaisen tuen toimivuudesta. Mikäli haemme palvelujärjestelmästä tehokkuutta ja säästöjä inhimillisesti kestävällä tavalla, tarvitsemme juuri tällaisia rohkaisevia esimerkkejä. Toivon että malli vakiintuisi Imatran lisäksi myös muihin kuntiin."

Ministeri Huovinen puhui torstaina 7. toukokuuta Terve-Sos-tapahtumassa sekä vieraili Lasten ja nuorten talossa Lappeenrannassa ja hyvinvointineuvolassa Imatralla.

Lisätietoja

erityisavustaja Laura Lindeberg, p. 0295 163 110Susanna Huovinen
Sivun alkuun