Hyppää sisältöön
Media

MDPV kiireellisesti huumausaineeksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.6.2010 12.59
Tiedote -

MDPV-nimellä tunnettu kemiallinen aine luokitellaan kiireellisesti huumausaineeksi, jolloin sen valmistus, tuonti Suomeen, kauppa, hallussapito ja käyttö on kielletty. MDPV ( metyleenidioksipyrovaleroni) on päihde, joka muistuttaa ulkonäöltään ja vaikutuksiltaan amfetamiinia. Hallitus esitti lain vahvistamista keskiviikkona 23. kesäkuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki torstaina. Laki tulee voimaan jo 28. kesäkuuta.

MDPV:n käyttö on yleistynyt nopeasti, ja sen käytössä yliannostuksen vaara on suuri. Tällä hetkellä MDPV on luokiteltu luvattomaksi lääkeaineeksi. Lääkelain mukaan luvattoman lääkeaineen käyttö ja hallussapito ei ole rangaistavaa, ja rangaistukset sen valmistuksesta, tuonnista ja myynnistä ovat lieviä.

MDPV:n määrittely huumausaineeksi antaa poliisille ja tullille nykyistä paremmat keinot valvoa ja tutkia MDPV:n maahantuontia, myyntiä ja käyttöä Suomessa. Lisäksi MDPV:n käytön ja hallussapidon muuttuminen rangaistavaksi hidastaa tai jopa estää aineen leviämistä uusiin käyttäjäpiireihin, erityisesti nuorten keskuuteen.

Lisätietoja

hallitusneuvos Ismo Tuominen, STM, p. 09 160 73787, [email protected]Muualla palvelussamme

Huumausainepolitiikalla ehkäistään käyttöä ja kauppaa

MDPV määritellään kiireellisesti huumausaineeksi (Tiedote 10.6.)

Design-huumeille kielto nykyistä nopeammin (Tiedote 20.5.)

Sivun alkuun