Hyppää sisältöön
Media

HyväSuomi 2020-ohjelma selkeyttää hyvinvointipolitiikan tavoitteet

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.3.2004 11.00
Tiedote -

Hyvinvointipolitiikka muuttuu, kun kansainvälinen yhteistyö laajenee ja maan sisäinen muuttoliike jatkuu vilkkaana. Tulevaisuuden keskeisiä haasteita ovat väestön ikääntyminen ja työvoiman saatavuus. Informaatioteknologian kehitys luo paitsi uusia haasteita myös mahdollisuuksia.

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa tuoda hyvinvointipolitiikan tulevaisuuden laajaan keskusteluun. Ministeriö järjestää nyt kolmannen kerran yhteistyö- ja koulutusohjelman, johon on kutsuttu päättäjiä ja vaikuttajia yhteiskunnan eri lohkoilta. HyväSuomi 2020-ohjelman tavoitteena on selkeyttää hyvinvointipolitiikan tavoitteita ja pyrkiä löytämään ratkaisuja, joilla edetään eettisesti ja taloudellisesti kestävään hyvinvointiin.

Ensimmäinen koulutusjakso järjestetään 29.-31. maaliskuuta Säätytalolla Helsingissä. Jakson teemana on kansainvälistymisen vaikutus hyvinvointisektoriin. Valtiovallan tervehdyksen esittää Tasavallan presidentti Tarja Halonen. Avajaisissa puhuvat lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre ja kansliapäällikkö Markku Lehto..

Toinen jakso on 3.-6. toukokuuta Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Jakson teemana on hyvinvointiyhteiskunnan johtaminen. Jakson päätösluennon pitää professori Marju Lauristin Tarton yliopistosta aiheesta Baltian rooli yhdentyvässä Euroopassa. Päätöstilaisuuden yhteydessä järjestetään tiedotustilaisuus.

Tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeriö järjestää HyväSuomi 2020-ohjelman yhteistyössä Elinkeinoelämän valtuuskunnan, Eläketurvakeskuksen, Kansaneläkelaitoksen, Raha-automaattiyhdistyksen, Alko Oy:n kanssa.

Taustaa

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti vuonna 2002 uudenlaisen verkottumista tukevan yhteistyö- ja koulutusohjelman politiikan ja elinkeinoelämän johtajille sekä hyvinvointipolitiikan keskeisimmille päättäjille ja toimijoille. Ohjelma rakentuu lyhyistä luennoista ja asiantuntija-alustuksista, seminaarikeskusteluista ja ryhmätyöskentelystä. Henkilökohtaisen kutsun saa vuosittain 30 eri yhteiskuntasektoreiden vaikuttajaa. Ohjelman tavoitteena on aktiivisen vuorovaikutuksen ja avoimen keskustelun avulla lisätä tietoa hyvinvointipolitiikan keskeisistä kysymyksistä. sekä edistää sosiaalisia innovaatiota ja parantaa mahdollisuuksia eri toimijoiden väliseen ja sektorirajat ylittävään yhteistyöhön.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Timo A. Tanninen, puh. (09) 160 74421, 050 527 7635
tiedottaja Barbro Söderlund, puh. (09) 160 73124

Sivun alkuun