Hyppää sisältöön
Media

Hammaslääkäreille terveyskeskuspalvelua puoli vuotta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2002 11.00
Tiedote 384/2002

Valtioneuvosto on antanut asetuksen, jonka mukaan hammaslääkärin on lisensiaatin tutkinnon suorittamisen ja laillistamisen jälkeen toimittava vähintään yhdeksän kuukauden ajan hammaslääkärin tehtävässä. Vasta tämän jälkeen hän saa oikeuden toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana. Tästä ajasta vähintään kuusi kuukautta on oltava käytännön työssä terveyskeskuksen hammaslääkärinä. Palvelu toteutetaan valvovan hammaslääkärin ohjauksessa. Nykyään hammaslääkärin käytännön palvelujakso on kestänyt kuusi kuukautta, ja sen on voinut suorittaa toisen hammaslääkärin johdon ja valvonnan alaisena myös yksityissektorilla.

Hammaslääkärin tulisi käytännön palvelua suorittaessaan perehtyä koko väestön suun terveydenhuollon ja hammashoidon toimintaan. Työskentely terveyskeskuksessa antaa tähän mahdollisuuden.

Asetus tulee voimaan 1.1.2003, mutta riittävän siirtymäajan varmistamiseksi ennen lisensiaattitutkintoa suoritettu harjoittelu hyväksytään erityisestä syystä 1.1.2004 asti. Ennen asetuksen voimaantuloa aloitettu käytännön harjoittelu voidaan suorittaa loppuun aiemmin voimassa olleen käytännön mukaisesti ennen 1.10.2003.

Lisätietoja: hallitusneuvos Marja-Liisa Partanen, p. 09-160 74350

Sivun alkuun